top of page

Budapest terei | ZUGLÓ

Séta az Örs vezér tere körül

Városnéző séta az Örs vezér téren? Korábban csak akkor járt erre turistacsoport, ha eltévedt! Pedig ez a környék tele van izgalmasabbnál izgalmasabb látni- és felfedezni valókkal. A két és fél órás út végén a legtöbben meglepetéssel állapították meg, hogy nem kizárólag a belváros lehet érdekes.

Budapest legszebb villanegyede

Séta Mátyásföldön

Szecessziós és eklektikus villák az évszázados platánok és vadgesztenyefák árnyékában. Nincs mese, ez Budapest legszebb nyaralótelepe. Legalábbis nekem az, hiszen itt nőttem fel és itt élek mind a mai napig.

Budapest terei | BUDAFOK

A Városháza tértől a Kálvária teréig

Tudtátok, hogy a budavári Karmelita-kolostor egykori keresztje ma egy délbudai épület tetején látható? Mégpedig Budafokon. Ez a délbudai városrész ma leginkább pezsgőiről és földalatti pincéiről híres, így aztán sokan elfeledkeznek arról, hogy a felszínen is rendkívül izgalmas látnivalói vannak.

Róth Miksa nyomában

A Marom Klub Egyesülettel és a Róth Miksa Emlékházzal közös program

Róth Miksa hazánk egyik legismertebb iparművésze, akinek műveit épp úgy megtaláljuk az Országházban és a Zeneakadémián, mint a Gresham-palotában vagy a Magyar Nemzeti Bankban.

Budapest terei | LIPÓTVÁROS

Séta a Kossuth tér és Szabadság tér körül

Az ország egyik legismertebb tere a Kossuth Lajos tér, a budapestieknek a Szabadság teret sem kell bemutatni. Mégis biztos vagyok benne: tudok mutatni pár izgalmas építészeti részletet, és mesélni pár tértörténeti furcsaságot, amelyekről nem mindenki hallott.

Budapest terei | ÓBUDA

Séta a Flórián tér körül

Éveken át jártam be dolgozni naponta a Flórián térre, melyről mindenkinek más a véleménye. Sokaknak talán csak egy forgalmas, alul-felüljárós közlekedési csomópont, másoknak viszont valóságos helytörténeti kincsesbánya!

Budapest terei | TERÉZVÁROS

A Szent Teréz templomtól a Benczúr kertig

Tudtátok, hogy egy szűk, belső-terézvárosi térre tervezték egykor Budapest központi buszpályaudvarát? Hát azt, hogy hova próbáltak egy új sétateret begyömöszölni nem is olyan rég Terézváros újraálmodói? Hogy miért Lövölde tér a Lövölde tér? Miért van egy kör alakú és egy nyolcszögletű tér az Andrássy úton? Na és azt, hol lehetne a sugárút harmadik tere?

bottom of page