top of page

Következő dátum

Budapest terei | BUDAFOK

REGISZTRÁCIÓ

A Városháza tértől a Kálvária teréig

Tudtátok, hogy a budavári Karmelita-kolostor egykori keresztje ma egy délbudai épület tetején látható? Mégpedig Budafokon. Ez a délbudai városrész ma leginkább pezsgőiről és földalatti pincéiről híres, így aztán sokan elfeledkeznek arról, hogy a felszínen is rendkívül izgalmas látnivalói vannak.


Budapesthez csatolása előtt nem egyszerű község, hanem büszke város volt, melynek magjában a főváros legizgalmasabb, egyedülálló térlánca alakult ki. Az alig két kilométeres körséta során nyolc, egymáshoz kapcsolódó, különböző téren fordulunk meg, melyek mindegyikének más a karaktere, a funkciója és a története. Természetesen az ott álló házak közül is sorra vesszük a legizgalmasabbakat, hiszen akad ott extravagáns art deco, elegáns szecessziós, méltóságteljes barokk ház, de még egy olyan furcsaság is, amit nehéz lenne bárhova besorolni. 


Sőt, egy olyan kortárs épületet is tanulmányozhatunk, amelyet 2020-ban az évtized 30 legjobb magyar középülete közé választottunk! A séta során jól látható példákon ismerjük meg, mitől különböznek egymástól az egyes tértípusok, meg hogy egyáltalán mi is az, hogy „tér”, ha már egyszer ez lesz az ide séták fő témája.


Fotók: Gulyás Attila, Zubreczki Dávid

2,5 óra

Program hossza

Ár / fő

5400 Ft

bottom of page