top of page

Budapest terei | ZUGLÓ

Séta az Örs vezér tere körül

Program hossza

2,5 óra

Következő dátum

Városnéző séta az Örs vezér téren? Korábban csak akkor járt erre turistacsoport, ha eltévedt! Pedig ez a környék tele van izgalmasabbnál izgalmasabb látni- és felfedezni valókkal. A két és fél órás út végén a legtöbben meglepetéssel állapították meg, hogy nem kizárólag a belváros lehet érdekes. 


Nemcsak a hely történetét mesélem el, megmutatva a fennmaradt nyomokat, de kicsit belepillantunk a városfejlesztés titkaiba is. Összehasonlítjuk a különböző lakóteleptípusokat a háború előtti modellektől, a szocreál ötvenes éveken keresztül, a modern hatvanas éveken át, a hetvenes évek paneljeiig. Lépésről lépésre megvizsgáljuk, mitől is lesz egy tér élhető, bemutatok pár érdekes fejlesztési zsákutcát és egy eltűnt falu megmaradt emlékeit is.


Az Örs vezér tere olyan, mint egy régészeti lelőhely a várban, ahol egymás mellett tanulmányozhatjuk a különböző korokat. Csak itt nem múzeumi tárgyak, hanem városfejlesztési, parktervezési és építészeti emlékek nyomába eredünk. Tartsatok velem!


A sétát az Imagine Budapest csapatával közösen alakítottam ki. Ha én épp nem tartok sétát, náluk biztosan találtok valami érdekes ajánlatot.

Ár / fő

5900 Ft

2024. március 2. 10:00
2024. március 30. 10:00

bottom of page