top of page

Budapest terei | LIPÓTVÁROS

Séta a Kossuth tér és Szabadság tér körül

Program hossza

2,5 óra

Következő dátum

Az ország egyik legismertebb tere a Kossuth Lajos tér, a budapestieknek a Szabadság teret sem kell bemutatni. Mégis biztos vagyok benne: tudok mutatni pár izgalmas építészeti részletet, és mesélni pár tértörténeti furcsaságot, amelyekről nem mindenki hallott.  


Egyáltalán, miért van ilyen fura alakja ennek a két térnek és miért éppen így kapcsolódnak egymáshoz? Hol állt Budapest legnagyobb épülete, mely látszólag nyomtalanul eltűnt? Hol vannak mégis nyomai ennek a gigantikus háznak? Melyik itt emelt női szobornak volt egykor nagybajuszos férfi feje és miért? Hogyan jelölték ki régen az egyes szobrok helyét e két téren (merthogy egykor nem véletlenül kerültek oda, ahova!)? Na és hogyan próbálták becsapni a nézelődőket az építészek és várostervezők, hogy egy-egy szabálytalan formájú házat vagy teret szabályosnak lássunk? És vajon sikerült nekik?  


Amiről nem lesz szó a sétán: a tereken történt események, az emlékművek körüli ideológiai viták, meg a „hány kiló aranyat használtak fel az Országház díszítésére” típusú idegenvezetős adatok.  


Amiről szó lesz a sétán: város- és tértervezés, építészet és tájépítészet, homlokzatok, szobrok és számtalan apró részlet, amelyekhez persze megannyi történet is kötődik. Gyertek el, ismerjétek meg a két teret, melyről azt gondoltátok, hogy már ismeritek őket!  


A PROGRAM PONTOS INDULÁSI HELYÉT és további hasznos információkat a programot megelőzően küldünk ki a regisztráltak számára emailben a kapcsolat@zubreczkidavid.hu címről.  


PRIVÁT PROGRAMOK

Sétáim a meghirdetett időpontok túl privát programként is foglalhatók! Ha szívesen eljönne családjával kedvenc sétájára, meglepné a baráti társaságot, esetleg kollégái számára keres szórakoztató, informatív városi programot, várjuk jelentkezését!

RÉSZLETEK >>>


Fotók: Darab Zsuzsa

Ár / fő

5900 Ft

Jelenleg nincs időpontunk

Lemondásra vonatkozó szabályok


Átfoglalási kérés és lemondás emailben jelezhető: kapcsolat@zubreczkidavid.hu  


Általános szerződési feltételeink alapján amennyiben Vevő valamely időbeli szempontból kötött (azaz meghatározott időpontban tartandó) szolgáltatástól kíván elállni, úgy arra a szolgáltatás megkezdését megelőzően 7 nappal van lehetősége. Felmondás esetén Szolgáltató, amennyiben erre lehetősége van, pótidőpontot ajánlhat fel a Vevővel való egyeztetés során. Amennyiben a felajánlott pótidőpont Vevő számára nem felel meg, úgy Szolgáltató a Vevő által befizetett összeget az átutalás költségével csökkentett összegben visszautalja Vevő részére.  


Amennyiben Vevő valamely időbeli szempontból kötött szolgáltatástól a szolgáltatás megkezdését megelőző 7 napon belül kíván elállni, úgy Vevő részére Szolgáltatónak a befizetett szolgáltatás összegét visszafizetnie nem áll módjában, de lehetőség szerint felajánlhat pótidőpontot, pótidőpont megszervezésére azonban nem kötelezhető. Amennyiben adott program várhatóan nem kerül ismételten megszervezésre, Szolgáltató felajánlhatja, hogy a befizetett összeg értékéig kedvezményt ad Vevő részére.  


A programra való jelentkezéssel Vevő elfogadja, hogy a programon róla és a vele a programra érkezőkről fotó illetve videó készülhet, amelyet Szolgáltató a továbbiakban promóciós célokra is felhasználhat. Amennyiben ehhez nem járul hozzá, azt a program megkezdése előtt köteles jelezni Szolgáltató felé.


Kérdésed van? Írj nekünk!

kapcsolat@zubreczkidavid.hu

bottom of page