top of page

Budapest terei | TERÉZVÁROS

A Szent Teréz templomtól a Benczúr kertig

Program hossza

2,5 óra

Következő dátum

Tudtátok, hogy egy szűk, belső-terézvárosi térre tervezték egykor Budapest központi buszpályaudvarát? Hát azt, hogy hova próbáltak egy új sétateret begyömöszölni nem is olyan rég Terézváros újraálmodói? Hogy miért Lövölde tér a Lövölde tér? Miért van egy kör alakú és egy nyolcszögletű tér az Andrássy úton? Na és azt, hol lehetne a sugárút harmadik tere?  


Terézváros Budapest egyik legsűrűbben beépített kerülete, házak házak hátán, de terek szerencsére itt is akadnak. Vannak olyan jól ismertek, mint az Oktogon, ahol minden pesti megfordult már, és olyan ismeretlenek is, mint a Benczúr kert, amiről sokan nem is hallottak.  A séta során feltárjuk, hogyan is alakult ki ez az egyedi hangulatú városrész, hogyan születtek meg ikonikus épületei. Milyen nyomokat őriz azokból az időkből, amikor még csak elvétve álltak itt házak, mi a története egy nagy fának, egy szobornak vagy egy közterület furcsa elnevezésének.  


Picit megpróbáljuk tájépítészeti és várostervezési szempontból is megvizsgálni a városrészt: melyek azok a hibák, amelyeket jó lett volna elkerülni egy-egy tér kialakításakor, mi az, ami tökéletesen működik és min lehetne esetleg változtatni egy kis beavatkozással. 


A PROGRAM PONTOS INDULÁSI HELYÉT és további hasznos információkat a programot megelőzően küldünk ki a regisztráltak számára emailben a kapcsolat@zubreczkidavid.hu címről.  


PRIVÁT PROGRAMOK

Sétáim a meghirdetett időpontok túl privát programként is foglalhatók! Ha szívesen eljönne családjával kedvenc sétájára, meglepné a baráti társaságot, esetleg kollégái számára keres szórakoztató, informatív városi programot, várjuk jelentkezését!

RÉSZLETEK >>>


Fotók: Zubreczki Dávid

Ár / fő

5900 Ft

Jelenleg nincs időpontunk

Lemondásra vonatkozó szabályok


Átfoglalási kérés és lemondás emailben jelezhető: kapcsolat@zubreczkidavid.hu  


Általános szerződési feltételeink alapján amennyiben Vevő valamely időbeli szempontból kötött (azaz meghatározott időpontban tartandó) szolgáltatástól kíván elállni, úgy arra a szolgáltatás megkezdését megelőzően 7 nappal van lehetősége. Felmondás esetén Szolgáltató, amennyiben erre lehetősége van, pótidőpontot ajánlhat fel a Vevővel való egyeztetés során. Amennyiben a felajánlott pótidőpont Vevő számára nem felel meg, úgy Szolgáltató a Vevő által befizetett összeget az átutalás költségével csökkentett összegben visszautalja Vevő részére.  


Amennyiben Vevő valamely időbeli szempontból kötött szolgáltatástól a szolgáltatás megkezdését megelőző 7 napon belül kíván elállni, úgy Vevő részére Szolgáltatónak a befizetett szolgáltatás összegét visszafizetnie nem áll módjában, de lehetőség szerint felajánlhat pótidőpontot, pótidőpont megszervezésére azonban nem kötelezhető. Amennyiben adott program várhatóan nem kerül ismételten megszervezésre, Szolgáltató felajánlhatja, hogy a befizetett összeg értékéig kedvezményt ad Vevő részére.  


A programra való jelentkezéssel Vevő elfogadja, hogy a programon róla és a vele a programra érkezőkről fotó illetve videó készülhet, amelyet Szolgáltató a továbbiakban promóciós célokra is felhasználhat. Amennyiben ehhez nem járul hozzá, azt a program megkezdése előtt köteles jelezni Szolgáltató felé.


Kérdésed van? Írj nekünk!

kapcsolat@zubreczkidavid.hu

bottom of page