top of page

Budapest terei | ÓBUDA

Séta a Flórián tér körül

Program hossza

2,5 óra

Következő dátum

Éveken át jártam be dolgozni naponta a Flórián térre, melyről mindenkinek más a véleménye. Sokaknak talán csak egy forgalmas, alul-felüljárós közlekedési csomópont, másoknak viszont valóságos helytörténeti kincsesbánya!  


Négy város fekszik itt egymásba fonódva: az ókori Aquincum, a középkori Buda, a koraújkori Óbuda és a jelenlegi Budapest. A négy település története külön-külön is szuperizgalmas, na de így egyben pláne! Az egyik lábunkkal egy középkori romon lépünk át, a másikkal már az ókorban állunk, miközben egy békebeli lakóházat vehetünk szemügyre egy panelépület tövében.  


Két és fél óra alatt látunk majd gyönyörű barokk kastélyt, rekonstruált római erődkaput, ókori wellness-központot, romantikus kolostorromokat, rejtélyes mókusfaragványokat, Kós Károly-tervezte házat és pazar rokokó enteriőrt is.  


A Flórián környékéről rengeteget írtam már különböző helyekre. A Templomséták Budapesten című könyvemben például összesen nyolc templomot említek meg a tér közvetlen közelében (négyet részletesen is kifejtve). Ugyanakkor a Tájépítész történetekben is mesélek a térről, nem is egy helyen. Egyrészt a névadó szoborcsoport története kapcsán, másrészt bemutattam azt a nagyívű tervet, amely talán egyszer megvalósul a Flóriánon.  


Ez a környék mindenkinek mást jelent, mindenki máshogy tartja szépnek. Ha eljöttök, elmesélem nektek, én milyennek látom.  


A PROGRAM PONTOS INDULÁSI HELYÉT és további hasznos információkat a programot megelőzően küldünk ki a regisztráltak számára emailben a kapcsolat@zubreczkidavid.hu címről.  


PRIVÁT PROGRAMOK

Sétáim a meghirdetett időpontok túl privát programként is foglalhatók! Ha szívesen eljönne családjával kedvenc sétájára, meglepné a baráti társaságot, esetleg kollégái számára keres szórakoztató, informatív városi programot, várjuk jelentkezését!

RÉSZLETEK >>>


Fotók: Gulyás Attila (a Templomséták Budapesten c. könyvből) és Zubreczki Dávid

Ár / fő

5900 Ft

Jelenleg nincs időpontunk

Lemondásra vonatkozó szabályok


Átfoglalási kérés és lemondás emailben jelezhető: kapcsolat@zubreczkidavid.hu  


Általános szerződési feltételeink alapján amennyiben Vevő valamely időbeli szempontból kötött (azaz meghatározott időpontban tartandó) szolgáltatástól kíván elállni, úgy arra a szolgáltatás megkezdését megelőzően 7 nappal van lehetősége. Felmondás esetén Szolgáltató, amennyiben erre lehetősége van, pótidőpontot ajánlhat fel a Vevővel való egyeztetés során. Amennyiben a felajánlott pótidőpont Vevő számára nem felel meg, úgy Szolgáltató a Vevő által befizetett összeget az átutalás költségével csökkentett összegben visszautalja Vevő részére.  


Amennyiben Vevő valamely időbeli szempontból kötött szolgáltatástól a szolgáltatás megkezdését megelőző 7 napon belül kíván elállni, úgy Vevő részére Szolgáltatónak a befizetett szolgáltatás összegét visszafizetnie nem áll módjában, de lehetőség szerint felajánlhat pótidőpontot, pótidőpont megszervezésére azonban nem kötelezhető. Amennyiben adott program várhatóan nem kerül ismételten megszervezésre, Szolgáltató felajánlhatja, hogy a befizetett összeg értékéig kedvezményt ad Vevő részére.  


A programra való jelentkezéssel Vevő elfogadja, hogy a programon róla és a vele a programra érkezőkről fotó illetve videó készülhet, amelyet Szolgáltató a továbbiakban promóciós célokra is felhasználhat. Amennyiben ehhez nem járul hozzá, azt a program megkezdése előtt köteles jelezni Szolgáltató felé.


Kérdésed van? Írj nekünk!

kapcsolat@zubreczkidavid.hu

bottom of page