top of page

Róth Miksa nyomában

A Marom Klub Egyesülettel és a Róth Miksa Emlékházzal közös program

Program hossza

3 óra

Következő dátum

Róth Miksa hazánk egyik legismertebb iparművésze, akinek műveit épp úgy megtaláljuk az Országházban és a Zeneakadémián, mint a Gresham-palotában vagy a Magyar Nemzeti Bankban. Ezen a sétán azonban az egykori külvárosban eredünk nyomába, és megnézzük mi maradt erzsébetvárosi és józsefvárosi műhelyéből (spoiler: az egyikben emlékház, a másikban az Auróra működik).

A program első felében a Róth Miksa Emlékház vendégei leszünk, ahol Kolocz Dóra muzeológus, a Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény szakmai vezetője visz minket végig az üvegművész-vállalkozó egykori otthonában és a kiállítási tárgyak során. A Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény Róth Miksa világhírű iparművész egykori otthonában működik, a VII. kerületi Nefelejcs utcában. A Pecz Samu tervei alapján megújított lakóház és műhely a korabeli „Csikágó” egyik izgalmas épülete volt.

Ezután Zubreczki Dávid építészeti mesemondót követve nekivágunk a városnak és egy rövid séta közben megnézzük, milyen is volt ez a környék, amikor Róth Miksa alkotott, és hogy mi maradt meg az akkori városból. Közben megcsodálunk egy-két olyan köztéri alkotást is, amelyek a mester műhelyében születtek.

Sétánkat az Aurórában zárjuk egy forró ital társaságában!


A program ára tartalmazza a belépőjegyet és a fogyasztást az Aurórában!

A Hanuka Fesztivál további programjai → https://tinyurl.com/hanuka-fesztival-2023


Fotók: Róth Miksa Emlékház

Ár / fő

4500 Ft

bottom of page