top of page
Keresés

Ilyen is lehetett volna a Templomséták a Dunakanyarban borítója: 10 elvetett terv az új könyvemre

A Templomséták a Dunakanyarban című új könyvemnek annyira az utolsó pillanatban született meg a borítója, hogy a hírlevélre feliratkozottak (akik mindig előbb kapják meg a híreket), csak egy ideiglenes címlapot tudtam mutatni. Az mondjuk nagyon jól esett, hogy több tucat megrendelés érkezett egy olyan kiadványra, aminek még a címlapját sem ismertétek.


Ez a verzió jelent meg végül

Na de most, hogy már a boltokban van a végleges verzió, és csak pozitív visszajelzéseket kaptunk a megjelenéséről, talán senki nem bánja, ha megmutatom, milyen verziók bukkantak fel az ötletelés során, és miket vetettünk el. Természetesen valamennyi fotó Bődey János munkája, aki a könyvben szereplő fényképeket készítette.


A kiadó és dizájner Kedves László elképzelése már kezdetben is az volt, hogy a nagymarosi katolikus templom gótikus tornya kerüljön a címlapra, mert szerinte ez a legemblematikusabb torony a Dunakanyarban. Ráadásul éjszakai megvilágításban, hogy rímeljen a sorozat első részére, a Templomséták Budapesten kötetre (melynek fotói Gulyás Attila készítette).




Ez bár mutatós volt, de valahogy nem éreztük tökéletesnek. Nekem az volt az ellenvetésem, hogy már-már összetéveszthető az előző résszel, Lacinak pedig az, hogy a Dunakanyar számára nem ezt a hangulatot jelenti.


Szóval elindult az ötletelés a kötetben szereplő fotók felhasználásával. Az biztos volt, hogy torony szerepel a borítón. Születtek tervek izgalmas kortárs és posztmodern templomokkal:




És hagyományos, "dunakanyari hangulatot" visszaadó, barokk tornyokkal is:





Ezek persze csak vázlatok, nincsenek tökéletesen igazítva, de jól mutatják a koncepciót. Na meg azt, hogy mennyiféle templom és milyen remek fotók szerepelnek a könyvben. Ha megnéznéd a képeket, beazonosítanád az egyes épületeket vagy akár olvasnál is róluk, ne habozz, rendeld meg a könyvet!

bottom of page